2 Aralık 2011 Cuma

Aralıkta İstanbul'da Ne Yapılır?

2011 senesinin son ayına girmiş bulunuyoruz. Aralık ayının en sevdiğim özelliği yılbaşı süslemeleri. Yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde mağazalar, alışveriş merkezleri ve şehrin çeşitli yerleri gelinlik kız gibi süsleniyor ve görsel bir şölene dönüşüyor. Vaktiniz oldukça bu yerleri gezmenizi öneririm. Biraz gözünüz gönlünüz açılsın. Hatta fırsat bulursanız kısa da olsa bir yurtdışı seyahati ayarlayın. Avrupa’da Christmas süslemeleri büyüleyici oluyor.
Gelelim bu ayki kültür-sanat aktivitelerine. Bu ay İstanbul’da neler yapabiliriz?


4 Aralık’ta Conrad Hotel’de Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin organize etiği ‘Özel Koleksiyonlar Müzayedesi’ var. Meraklıysanız katılmanızı öneririm. Müzayedede Nazmi Ziya, Osman Hamdi Bey, Şevket Dağ, Hoca Ali Rıza, Felix Ziem gibi ünlü ressamların eserlerinin yanı sıra Prof. Dr. Orhan Köprülü Koleksiyonu’ndan da tarihi kitaplar satışa sunulacak.


Soda Sanat Galerisi, ünlü İngiliz fotoğrafçı Derrick Santini’nin ‘The Magpie’ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Contemporary İstanbul fuarından da eserleri ve sanatçıyı hatırlarsınız. ‘I love you’ adlı eseri benim favorilerimdendi. Sanatçı, yaptığı çalışmalara ‘lenticular artworks’ ismini veriyor. Özel bir teknikle fotoğrafları ışıklı panolara yerleştiriyor ve izleyici hareket ettikçe fotoğraflar da hareket ediyormuş hissi yaratıyor. Sergi, 31 Aralık’a kadar açık kalacak. Görmenizi tavsiye ederim.


8 Aralık’ta Teşvikiye Sanat Galerisi’nde Ortadoğulu ressam Bahram Hajou’nun ‘Diyalog’ adlı resim sergisi açılıyor. Sanatçı, dışavurumcu bir anlatımla deformasyona uğramış figürlerinde izleyiciye yaşanan dramı yansıtmayı amaçlıyor. Sergi 7 Ocak’a kadar devam edecek.


Yılbaşını gülerek karşılamak isteyenlere fırsat. 16 Aralık’ta tv çekimsiz ve 19 Aralık’ta tv çekimli olacak şekilde BKM Mutfak EkibiÇok Güzel Hareketler Bunlar-Yılbaşı Özel’ gösterisi hazırlamış. Biletlerinizi şimdiden alın ve gidip bol bol gülün!


7-21 Aralık tarihleri arasında santralistanbul’da ‘Coca-Cola ile Mutluluk Yolculuğu’ adlı bir sergi gerçekleşiyor. Coca-Cola’nın 125. Yılı şerefine düzenlenen bu sergide izleyici geçmişten geleceğe bir yolculuğa çıkarılıyor. Sergide ünlü sanatçıların Coca-Cola için yaptığı eserler, Türkiye’de satışa sunulan şişelerden oluşan 170 parçalık bir koleksiyon, uzaya gönderilen ilk Coca-Cola şişesi ve Coca-Cola’nın Atlanta’daki merkezinden getirilmiş birçok parça görülebilecek.


24 Aralık’ta Borusan Müzik Evi’nde Ayhan Sicimoğlu ve ‘Latin All StarsNew Years Party gerçekleşecek. Bu konser, yılbaşını keyifli karşılamanın en iyi yollarından biri. Ayhan Sicimoğlu’nun bu gece için Rodrigo Rodriguez ve Armando Miranda gibi özel konukları da olacak. Eğlence garanti!


Türk tiyatrosunun en önemli yapıtlarından biri olan ve Yavuz Bingöl, Songül Öden, Kerem Alışık, Tuba Ünsal gibi isimleri bir araya getiren kadrosuyla ‘Keşanlı Ali Destanı’ aralık ayında da 4 gösterim yapacak. Gitmediyseniz izlemenizi öneririm.


Biraz değişiklik yapıp Christmas havasına girmek isteyenlere 22 Aralık’ta Beyoğlu Santa Maria Draperis Katolik Kilisesi’nde Noel konserine gitmelerini öneririm. Kadıköy Belediyesi Dünya Müzikleri Korosu’nun seslendireceği ve koro şefliğini Leyla Pekin’in yaptığı konser herkese açık.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder