14 Ocak 2012 Cumartesi

Çağdaş Batı Sanatının Büyük Ustalarından Tasarım Mücevherler


Sevgili Maya Portakal’ın ev sahipliğini yaptığı ‘Çağdaş Batı Sanatının Büyük Ustalarından Tasarım Mücevherler’ sergisi, 12 Ocak’ta Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde düzenlenen bir kokteylle açılışını yaptı. Sergide, daha çok enstalasyon ve heykelleriyle tanıdığımız sanatçıların bu sefer tasarladıkları mücevherleri görüyoruz. Hepsi birbirinden eşsiz ve büyüleyici olan bu tasarımlar elbette ki sınırlı sayıda üretilmiş. Sergide yer alan ve güncel sanat alanında birer değer olan isimler ise şunlar: Anish Kapoor, Damien Hirst, Alexander Calder, Claude Lalanne, Marc Quinn, Tim Noble & Sue Webster


Sergiyi gezerken parçaları sıradan mücevherler olarak değil de birer sanat eseri olarak görmenizi öneririm. Gerçekten de her biri üzerinizde taşıyabileceğiniz heykelcikler olarak tasarlanmış adeta. Zaten hepsinin üzerinde tasarımcısının imzası var. Parçaların her biri farklı sanatçılara ait olsa bile sergide bir bütünlük var. Belli ki her bir eser özenle seçilmiş ve bir araya getirilmiş. Yüzük, kol düğmesi, kolye, bilezik, broş ve çanta gibi 35 parçadan oluşan sergi İngiliz koleksiyoner ve galerici Louisa Guinness’in koleksiyonundan derlemiş. (www.louisaguinnessgallery.com)


Sergide ilgimi çeken parçalar Anish Kapoor’un 10 edisyonlu Water Ring’i, Damien Hirst’in 2004 yılına ait tasarımı Pill Charm Bracelet, Tim Noble&Sue Webster tasarımı Fucking Beautiful Bracelet ve Marc Quinn’in Orchid serisi oldu. Bu arada sergi satış amaçlı. Mücevherlerin fiyatları 15 bin ila 470 bin TL arasında değişiyor. Merak edenler 28 Ocak tarihine kadar Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde sergiyi gezebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder