2 Ocak 2012 Pazartesi

Ocakta İstanbul'da Ne Yapılır?

Yepyeni bir yıla girmiş bulunuyoruz. Umarım herkes için hayırlı bir sene olur. 2012 yılının sağlıklı, huzurlu, yüzümüzü güldüren, sevgi dolu, bereketli ve pozitif bir sene olmasını diliyorum. Yeni yılın ilk ayında İstanbul’da kültür-sanat aktivitesi olarak neler yapabileceğimize birlikte bakalım:


·         Dali sevenlere müjde! Aralık ayının son haftası MSGSÜ Tophane-i Amire’de Salvador Dali’nin eserleri sergilenmeye başladı. Sergide, ‘İlahi Komedya’, ‘Sürrealizmin İzleri’ ve ‘Gala ile Akşam Yemeği’ ana başlıkları altında Dali’nin serilerini görebilirsiniz. Sanatçının daha çok renkli basım litografilerine yer verilmiş. Sergi, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. Ocak ayı bu sergiyi sindire sindire gezmeniz için çok uygun gözüküyor.

·         Benim tarzını çok sevdiğim ve birlikte çalıştığım genç sanatçılardan Serhat Koçak’ın ‘Geçersizlik’ adlı kişisel sergisi Galeri Artist Çukurcuma’da 7 Ocak’ta açılıyor. Daha çok soyut ekspresyonist eserler yaratan Serhat gelecek vadeden ve bizi yurtdışında da temsil eden bir sanatçı. Sergiyi 20 Ocak tarihine kadar gezebilirsiniz.


·         Tiyatrokare, Zülfü Livaneli’nin başyapıtlarından biri olan ‘Leyla’nın Evi’ adlı eseri tiyatroya uyarlıyor. Yönetmenliğini Nedim Saban’ın üstlendiği oyunda usta oyuncu kadrosu ve Livaneli müzikleri dikkati çekiyor. Oyunu, 18 ve 20 Ocak tarihlerinde Profilo Kültür Merkezi’nde, 28 Ocak tarihinde ise Muammer Karaca Tiyatrosu’nda izleyebilirsiniz.


·         Klasik eserlere merakınız varsa başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in unutulmaz eseri Kibarlık Budalası’nı izlemenizi tavsiye ederim.  Kibarlık Budalası, 5 Ocak ve 13 Ocak tarihlerinde Tiyatro Kedi Black Out Sahnesi’nde!

·         Yine biraz klasiklerden gidelim. Opera seviyorsanız Rossini’nin eseri ‘Sevil Berberi (Il Barbiere di Siviglia)’ 5-6-7 Ocak tarihlerinde, bale seviyorsanız ‘Don Kişot (Don Quixote)’ 26 ve 28 Ocak tarihlerinde Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde izlenebilir.


·         Fazıl Say’ın keşfettiği ve 4.5 oktavlık bir sese sahip olan Cem Adrian, 5. stüdyo albümü ‘Kayıp Çocuk Masalları’nı aralık ayında piyasaya çıkardı. Cem Adrian hayranıysanız 25 Ocak’ta Jolly Joker’de gerçekleşecek olan konseri kaçırmamanızı tavsiye ederim.


·         Londralı ve Yahudi kökenli altı genç müzisyenden oluşan ‘Oi Va Voi’ grubu (Yiddish konuşma dilinde ‘Aman Allahım’ anlamına geliyor) 6-9 Ocak tarihleri arasında Babylon’da sahne alıyor. Grup, soul, ska, drum’n bass, trip hop ve Balkan ezgilerini birleştiren müzikleriyle dünya çapında üne kavuşmuş. Farklı bir müzik deneyimi yaşamak isteyenlere duyurulur!


·         Akbank Sanat ve Fransa’nın en prestijli sanat mekanlarından biri olan Le Fresnoy işbirliği ile Michael Snow ‘Solo Snow’ adlı sergisiyle Aksanat’ta sanatseverlerle buluşuyor. Ali Akay ve Louise Dery’nin küratörlüğünü yaptığı sergi 18 Ocak’ta açılacak.

·         Galeri Espas’ta 5 Ocak’ta açılacak olan ve TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun’un ebru çalışmalarından oluşan ‘Dokundum’ adlı kişisel sergisini ziyaret edin.  Serginin tüm geliri TOÇEV’e bağışlanacak.


·         Sabancı Müzesi’nde 24 Aralık’ta açılan ‘Bir Ülke Değişirken-Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi’ başlıklı sergiyi ocak ayı boyunca ziyaret edebilirsiniz. Sergide, Sakıp Sabancı Koleksiyonu’na ait Osman Hamdi Bey, Halil Paşa, Nazmi Ziya Güran, Şehzade Abdülmecid Efendi ve Fikret Mualla gibi Türk Resim Sanatı’nın önemli temsilcilerinin eserleri sergilenmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder