25 Eylül 2011 Pazar

Antonio Berardi

Günümüz modasının kilit isimlerinden biri haline gelmiş modacı Antonio Berardi, 2012 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının sunulduğu London Fashion Week’de yine en çok dikkat çeken kreasyonlardan birine imza attı.



Antonio Berardi kimdir?
Londra’da bulunan ve birçok ünlü modacıyı yetiştiren Central Saint Martins’den çıkma bir cevher daha! Berardi okula devam ederken bir yandan da John Galliano’nun asistanlığını yapmış. 1994’te okul bitirme projesi olarak hazırladığı koleksiyon o kadar başarılı olmuş ki Londra’daki birçok buyer’ın dikkatini çekmiş. Okulu bitirdikten hemen sonraki sezon da ilk profesyonel koleksiyonunu hazırlamış zaten.
Berardi, kendi stilini Baroque’n Roll olarak tanımlıyor. İngiltere’ye göç etmiş Sicilyalı bir ailenin oğlu ama İtalyanlar her başarılı tasarımcıyı özümsedikleri gibi Berardi’yi de gerçek bir İtalyan gibi görüyorlar ve onun tarzı için  ‘italianissimo’ diyorlar. Kreasyonlarında kadın vücudunu ne kadar iyi tanıdığını belli eden geleneksel kıvrımları kullanıldığı parçalar göze çarpıyor.  Onun için ‘idol  tasarımcılar’, John Galliano, Azzedine Alaia ve Charles James.  Berardi, sokak modasından, Latin Amerika müziğinden ve 80’lerin postmodernizminden esinleniyor.
Koleksiyonlarının sembol parçaları genelde sanki üstünüze dikilmiş gibi, ‘cuk’ diye oturdu dediğimiz elbiseler ve ceketler. Kendisi bunu ‘eldiven’ gibi diye tanımlıyor: sanki eldiven gibi üstümüzü saran elbiseler ve ceketler:)


Berardi kadınını nasıl tanımlarız?
Çekici, şehvetli ve aynı zamanda duygusal doğasını tanıyan kadınlar ve onun yarattığı detayları hassasiyet ve titizlikle taşıyabilenler Berardi kadını olabilir. Blake Lively, Victoria Beckham ve Gwyneth Paltrow onun elbiselerini en iyi taşıyan ünlülerden.



2012 İlkbahar/Yaz koleskiyonunda ne var?
2012 İlkbahar/Yaz defilesinde de yine gölgeleme, çiçek baskıları ve elbette ki kendisinin çok önem verdiği dikiş ön planda.  Koleksiyonda, ışık ve bu kış da çok moda olan kırık beyaz kullanılmış. Yumuşaklık, akıcılık ve asimetri vurgulanmış. Elbiselerde macro kristaller, inci yansımaları ve transparan payetlerle yapılmış işler kullanılmış. Ben en çok bordo ve kırık beyazın birlikte kullanılmasını, vatkalı siyah elbiseleri ve sırt dekolteli kırmızı tuvaletini beğendim. 19 Eylül 2011 tarihinde gerçekleşmiş show’un tamamını izlemek isterseniz: http://www.youtube.com/watch?v=-fuxo6gW278

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder