21 Eylül 2011 Çarşamba

Beymen'den Sonbahar/Kış 2011-12 Defilesi

Her sezon geleneksel olarak İstinyepark veya Nişantaşı Beymen'de düzenlenen ve Beymen'in başarılı kreatif direktörü Murat Türkili'nin anlatımıyla gerçekleşen defilelerden bir yenisi daha gerçekleştirildi. 2011-12 Sonbahar/Kış sezon modasında farklı bir bakış sağlayan defile bizi kışa hazırladı diyebilirim.


Öncelikle Murat Bey'in yeni imajı kendisine çok yakışmış. Oldukça havalı gözüküyordu. Ayrıca Beymen, koleksiyonuna yeni markalar katmış. Vücudu saran Victoria Beckham elbiselere bayıldım. Ama kötü haber şu ki şimdiden çoğu tükenmiş bile. Alışveriş canavarlarına hiç bir şey dayanmıyor anlaşılan:) Bakalım bu elbiseleri kimlerin üstünde göreceğiz?


Murat Bey, anlatımına Fransa Vogue'un efsane editörü Carine Roitfeld'den alıntı yaparak başladı ve bizlere modayı kendi stilimize adapte etmemiz gerektiği mesajını verdi. Zaten defilede de farklı parçaların sıra dışı yorumlarlarla kombinlenmesini izledik.


Peki bu kış ne modaymış? Öncelikle floral desenler ve çiçekler tekrar moda. Yaz sezonundan sonra kışa soft bir geçiş sağlayabilirler. Dolce&Gabbana bu desenleri oldukça sık kullanmış. Floral desenli etekleri, kazaklar, Fendi bootie'ler ve opak çoraplarla kombinlemişler. Aynı zamanda yeşil, bordo, turuncu renkler çok in.


2. grup olarak beyazları izledik. Tereyağı rengi dediğimiz kırık beyazlar ve kışın baştan aşağı bembeyaz giyinmek çok moda. Aslında benim hep hayal ettiğim bir şeydir kışın baştan aşağı beyaz giyinmek ama daha nasip olmadı maalesef. Belki bu kışa:)


Pantolonlarda hem cigarette paça hem de bol paça var. Hangisini kendinize yakıştırıyorsanız giyebilirsiniz. Ayrıca bu sezon harika Antonella Valsecchi kürkler getirmişler. Almasanız bile bakın derim. Çok güzel modeller var.


Siyah-beyaz birlikteliği de yine göze çarpanlardan. Çok enteresan bir şekilde Theory markasının da bir parçası defilede yer aldı. Sanırım önümüzdeki sezonlarda atılıma geçen ve yükselen markalardan
olacak. Bunun dışında ön plana çıkanlar YSL krep elbiseler, beyaz kısa paça pantolonlar.


Yine topuklar çok yüksek. Zanotti bootie'ler, YSL ayakkabılar bir harika.


Bu kış paltonun her türlü formu moda. Murat Bey cesaret gösterip paltoların elbise gibi giyilmesini öneriyor ama bu tabii ki de zorlayabilir. Celine düşük omuzlu paltoların içinde Philip Lim gömlekler kolları açık bırakılarak kullanılmış. Marc Jacobs ise boyfriend paltoları yapmış.


Yine krokodil çantalara devam. Zagliani bu konuda her zamanki gibi bir numara. Bu arada Valentino'nun renkli ve zımbalı clutch'larına bayıldım. Mutlaka edinilmeli.


Murat Türkili artık modada konforun ön plana çıktığını vurguladı. Bu bakımdan düz ayakkabılar, düz çizmeler, loafer'lar artık Herve Leger elbiselerle bile kullanılabiliyor. Boyunuz müsaitse bu şekilde snobe edebilirsiniz olayı. Bence orijinal ama ne yazık ki benim tarzıma çok uygun değil.


Bir başka trend de yine hayvan printleri ve grafik printler. Artık leopar görmekten gına geldi ama defiledeki Valentino leopar fırfırlı paltoya bayıldım. Lanvin de ayakkabılarında yine bu printleri kullanmış.


İşte sezonun en öne çıkan trendi: Fetiş modası! Manhattan hizmetçilerine veya sekreterlere gönderme yapan bu moda asla pornografik değil ama baştan çıkaran kadını sembolize ediyor. Zaten Louis Vuitton'un da bebe yakalı elbiselerini görmüşsünüzdür. FNO'da Louis Vuitton mağazasında içki servisi yapan mankenlerin üstünde çok sexy duruyorlardı açıkçası. Dar beyaz bluzlar, dar kalem etekler ve bunların topuklularla kombinlenmesi çok moda.


Gece için ise yine danteller var. Eskisi gibi tül değil ama daha kalın danteller kullanılmış. Defiledeki Stella McCartney puantiyeli elbiseyi birçok Hollywood ünlüsünün üstünde gördük bile. Havalı pişti olmak isteyenlere:)


Dantel konusunda en başarılı uygulamayı yine favorim Valentino yapmış. Bir gün sınırsızca harcayacağım kadar param olursa sadece Valentino giyinmek istiyorum:) Her parça zamansız ve gerçek bir asalet sembolü. Benim dolabımdaki hiç bir parçası romantikliğinden ve göz alıcılığından hiç bir şey kaybetmedi benim için. Bir de elbette ki payet de gece için çok kullanılmış.


Defileden özetler bu kadar. Bu arada size birkaç yeni haber. Elie Saab gelinlik hayali kuran genç kızlara müjde! Beymen yakında Elie Saab markasını bünyesine katıyor. Ayrıca Zorlu'nun içinde muazzam büyüklükte bir Beymen açılıyor. Haydi moda tutkunları o zaman alış-verişler başlasın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder